Historien om Guf Musik

 

GUF musik butikkerne var i en hel generation en af de Danmarks mest fremtrædende butikker for musikelskere . Kæden måtte desværre lukke under finanskrisen i 2009 da der simpelthen ikke var flere penge tilbage i kassen. Dermed blev GUF musik en af de mange musikbutikker i rækken der måtte lukke og slukke blandt ander på grund af konkurrencen fra Fona-butikker, TP Musikmarked og supermarkederne.

Detailkæderne var alle med til stille og roligt at kvæle de hyggelige musikbutikker. Efterspørgslen efter en butik hvor ekspedienten havde forstand på musik var simpelthen forsvundet.

Bland musiknørder satte man herefter sin lid til TP Musikmarked som dog også måtte lade livet nogle år senere.

Godt 10 år senere er der ikke flere landsdækkende musikbutikker tilbage og det som kommer nærmest og som er landsdækkende er de få hyldemeter du finder i Bilka o.lign. med musik på CD’er.

Da døren blev låst for sidste gang i 2009 var det 38 år siden butikkerne åbnede dørene for første gang og GUF har især i København været en del af et spirrende musikmiljø der i mange år var en god forretning.

Dermed sluttede en era hvor musikerne tog ud i musikbutikkerne ved lancering af deres nyeste album og hvor du blev inspireret af det der stod på hylderne.

Hos GUF musik fandt man fremragende album med de bedste danske og udenlandske bands. Det var også her man både kunne finde plader med debuterende amerikanske rock bands med funky beats såvel som CD’er med vokal numre af nye smykke sange udgivet af Universal, Sony, Sundance records mf.

Hvis man i dag skal finde et stort udvalg af musik, så er Gucca.dk nok det bedste sted at lede, og hvis man leder efter ældre brugt vinyl og brugte CD’er, så er Mint records på Gammel Kongevej på Frederiksberg et besøg værd.

Et andet godt sted med brugte plader, CD’er og DVD’er, som også ligger på Gammel Kongevej er butikken Sound Station.

 

 

Hvis du vil læse GUF’s nekrolog kan du læse Gaffa’s version her : GUF Musiks nekrolog